Wat is nou precies een keratine behandeling?

Bij de kapper kun je kiezen voor een keratine behandeling, zoals je ook keratine shampoo kunt kopen. Klinkt leuk, maar wat is het dan eigenlijk precies? Keratine in menselijk haar is een proteïne en het gevolg van een combinatie van liefst negentien aminozuren. Een van deze zuren is cysteine en deze stof zorgt ervoor dat de andere achttien zuren in samenhang van cellen blijven.

Keratine behandeling

Ons haar bestaat voor acht procent uit vocht, voor drie procent uit mineralen en de rest is keratine. Liefst 89 procent dus. Keratine is simpelweg de belangrijkste bouwsteen van je haar en verantwoordelijk voor zowel de interne structuur als de buitenste laag van je haar. Een keratine behandeling maakt je haar dus sterker en veerkrachtiger. Als je keratine uit je haar verdwijnt, wordt elke haarvezel minder sterk. Je haar raakt dan beschadigd. Een keratine behandeling is dan echt noodzakelijk.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

Minimaliseer de kans op haarbreuk

Heb je te maken met beschadigd haar, dan is een keratine behandeling dus wenselijk om het beetje keratine dat nog in je haar aanwezig is aan te vullen. Bovendien repareer je de schade aan je haar met keratine en daarnaast minimaliseer je zo de kans op haarbreuk in de nabije toekomst. Nog iets; na een keratine behandeling ziet je haar er beter en vooral gladder uit. Bovendien is het dan veel beter bestand tegen pluizen.

Niet slecht voor het haar al is vol wel echt vol

Een keratine behandeling is mogelijk door shampoo met keratine aan te schaffen. Dat is zeker aan te raden als je dikwijls je haar blondeert of kleurt en permanent. Ook als je vaker hetere styling tools gebruikt is het verstandig een keratine shampoo aan te schaffen. Ook als je vaak in water met chloor of zout zwemt gaat dit op net als dat je per week een aantal uren in de zon zit. Er zijn mensen die denken dat een keratine behandeling slecht is voor het haar. Onzin, al is het wel zo dat je haar een maximum aan keratine kan absorberen. Vol is wat dat betreft echt vol. Zie het maar als een spons en water, dat gaat ook niet onbeperkt. Van oververzadiging zal nooit sprake zijn dus, en dus is het niet slecht voor je haar. En als je je haar dan weer glanzend hebt, laat dan eindelijk ook eens je wimpers liften. Dan kun je er weer even tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *