Veiligheidshaak

Een nieuwe veiligheidshaak nodig

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat ik te maken kreeg met een vervelende situatie. Ik ben kraanmachinist en ben vooral werkzaam in grondwerk. Het ging eigenlijk altijd goed en had nog nooit een ongeluk of iets gehad. Een jaar geleden kregen we een inspectie, ik moest mijn veiligheidspasje laten zien en mijn kraan werd uitvoerig gecontroleerd. Ze bekeken dan ook de veiligheidshaak die ik in gebruik nam. Deze veiligheidshaak had mij altijd geholpen bij het optillen van zware dingen en er was nog nooit iets misgegaan. Echter vond de veiligheidsinspectie deze veiligheidshaak niet goed en gaf me hier direct een fikse boete voor. Omdat ik voor mezelf werk moest ik deze boete dan ook zelf betalen. Ik kan je vertellen dat zulke boetes echt enorm hoog zijn. Ik heb de boete netjes betaald, maar wist wel dat ik snel moest zoeken naar een nieuwe veiligheidshaak. Ik wou namelijk nooit meer zo’n hoge boete krijgen.

De zoektocht naar een nieuwe veiligheidshaak

Na mijn boete ben ik gaan zoeken naar een goede veiligheidshaak. Dit moest er eentje zijn die aan alle eisen zou voldoen. Ik ben dan ook naar meerdere winkels geweest om te zoeken naar de juiste veiligheidshaak. Het maakte me ook niks uit hoeveel geld dit me zou kosten, ik moest en zal de juiste veiligheidshaak hebben. Uiteindelijk kwam ik dan ook uit bij een zaak die super goede veiligheidszaken verkocht. Ik heb niet lang getwijfeld en heb er gelijk twee aangeschaft. Ik heb deze veiligheidshaken ook nog laten controleren door een ander bedrijf. Dit om er zeker van te zijn dat deze veiligheidshaken wel door de keuring heen zouden komen. Nadat ze gecontroleerd waren ben ik ze gaan gebruiken. Ik moet zeggen dat deze veiligheidshaken ook wel erg fijn werkte. Het was nu dus eigenlijk een win-win situatie.

De eerstvolgende inspectie

De eerstvolgende inspectie was ongeveer een jaar later. Er werd weer uitvoerig naar mijn kraan gekeken, ook nu keken ze weer erg lang naar de veiligheidshaak. Nadat hij een tijdje hadden gekeken gaf hij mij een hand en vertelde mij dat ik het netjes voor elkaar had. Daarnaast bedankte hij mij ook nog voor de fijne werkwijze. Deze inspectie verliep dus stukken beter dan die ik ervoor had gehad. Ik weet nu dus dat het erg belangrijk is om de juiste materialen te gebruiken, niet alleen voor gebruiksgemak, maar ook om een fikse boete te besparen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *