Sporten

Sporten is goed voor iedereen en iedereen moet sporten. Voel jij je niet lekker of heb je stress? Vaak word je dan aangeraden om te gaan sporten. Maar waarom eigenlijk, waarom raad iedereen je aan om te gaan sporten als je niet lekker in je vel zit?

Vermindert stress, angst en depressies

Sporten en bewegen voorkomt ten eerste overgewicht; bewegen verhoogt de stofwisseling namelijk via spieropbouw en vetafbraak. Bovendien is het goed voor je sociale leven, althans als je samen met anderen in de sportschool of in teamverband sport. Is dat het geval, dan sport je bovendien ook vaak veel langer. Bewegen is daarnaast het middel om stress, angst en depressies te verminderen. Ja, het is echt mogelijk om de stress uit je lichaam te lopen. En hoewel wellicht een wat boude bewering, maar sporten kan kanker helpen voorkomen, zeker kanker aan de dikke darm en borstkanker.

sporten
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

Goed voor je hartspier

Wie aan sport doet, is zuinig op z’n hart. Zeker duursporten als bijvoorbeeld wandelen, joggen, lopen, fietsen en zwemmen zijn perfect voor de belangrijkste spier in je lichaam: de hartspier. Door veel te bewegen kun je ook osteoporose voorkomen. Het is bekend dat zo rond je 35e levensjaar de beenderen kwetsbaar worden. Door te gaan bewegen blijven je beenderen soepeler, zoals dit ook geldt voor je spieren en gewrichten.

Bewegen ter voorkoming van diabetes

Je kunt ook gaan sporter ter voorkoming van diabetes. De glucose dringt dan namelijk veel beter door in de cellen. Overigens doen ook mensen die al te kampen hebben met diabetes er verstandig aan te gaan sporten. Ook voor je longen is bewegen prima, want op die manier blijven de long- en ademhalingsspieren in optimale conditie. Niet voor niets hebben ook astmapatiënten baat bij het beoefenen van een sport.

Minder vaak naar de huisarts en het ziekenhuis

Door actief te bewegen verleng je niet alleen je levensduur, maar leid je ook een veel beter leven. Mensen die actief zijn, komen doorgaans minder bij de huisarts of in het ziekenhuis en nemen ook veel minder medicijnen. En dus kan de conclusie getrokken worden dat bewegen ook goed is voor je portemonnee. Een fysiotherapeut kan je ook helpen om van klachten af te komen. Vaak heb je wel langere tijd fysio nodig om van je klachten af te kunnen komen

Je leven lang bewegen als dé manier van pensioensparen

Er wordt weleens gezegd dat bewegen de bewezen beste manier is van wat men noemt pensioensparen. Heel veel artsen wisten het al lang maar zeggen het tegenwoordig ook gewoon: je leven lang actief bewegen is de beste remedie tegen ouderdomsziekten als artritis en hoge bloeddruk.

Voor meer informatie klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *