Osteopathie is ook geschikt voor baby’s en kinderen

Osteopathie voor kinderen baby's
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

Osteopathie is ook geschikt  voor baby’s en kinderen. Voor moeders en baby’s is de bevalling zeer ingrijpende. Baby’s ondergaan dan enorme krachten. Hun hoofdje is normaal in staat om deze krachten op te vangen. Dit is niet altijd het geval. Onopgeloste spanningen belemmeren baby’s groeiproces. Daarom is het verstandig om kort na de geboorte de osteopaat te raadplegen.

Trauma’s overwinnen

Baby’s hebben soms hulp nodig om dit trauma te overwinnen. De osteopaat zorgt ervoor dat baby’s deze problemen zelf kunnen overwinnen. Osteopathie blijft niet beperkt tot baby’s allen. Ook peuters en kleuters worden geholpen door de osteopaat.

Huilbaby’s

De meeste klachten bij baby’s ontstaan ​​voor, tijdens of na de bevalling. Osteopaten zoeken naar de oorzaken. Huilen is een communicatiemiddel voor baby’s jonger dan een jaar. Het is vaak het signaal dat er iets mis gaat. Een huilende baby heeft een grote impact op zijn omgeving. Huilen bij baby’s kan op problemen wijzen met de schedel, de nek en de wervelkolom. Een prikkelbaar darmstelsel kan ook overmatig huilen veroorzaken. Huilende baby zijn gebaat bij osteopathie. De osteopaat kan inwerken op alle gevoelige gebieden en maakt gebruik van zachte technieken om de weefselmobiliteit te vergroten, de functie van het darmstelsel te verbeteren en de stimulatie van het zenuwstelsel te verminderen.

Voorkeurspositie 

Als een baby zijn hoofd teveel in dezelfde richting draait, noemen we dat de “voorkeurshouding”. Als gevolg hiervan treedt schedelvervorming op. De voorkeurspositie is meestal het gevolg van een bevallingstrauma of het voortijdig zakken van het hoofd tijdens de zwangerschap. Osteopathie herstelt de baby’s beweeglijkheid.

Neonatale reflux en koliek

Reflux en koliek worden vooral veroorzaakt door voedselallergieën en in mindere door stimulatie van het maag-darmstelsel en aandoeningen van het zenuwstelsel. Zenuwen uit de nek regelen de spanning van het maag-darmstelsel. Daarom besteden osteopaten aandacht aan de beweeglijkheid van de schedelbasis en schedel. Hij concentreert zich vooral op de spieren. Woon je in de regio Venlo en heeft je baby of kind last van bovenstaande problemen? Dan kan osteopathie voor kinderen baby’s daarbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *