Kapper

Het bezoeken van de kapper

Wat wordt er verwacht van een kapper?

De kapper…daar zijn we allemaal wel eens heen geweest en gaan de meeste met regelmaat naar toe. Iedereen heeft er een andere ervaring mee. Dat kan positief zijn maar ook negatief. Sommige mensen hebben hun leven lang dezelfde kapper, maar sommige blijven steeds een nieuwe kapper uitproberen of gaan er nooit meer heen. Ondanks dat veel mensen toch naar de kapper gaan, hebben ook veel mensen veel vervelende ervaringen achter de rug. Wel is het belangrijk om naar de kapper te gaan, om gezond haar te behouden

Wat wordt er eigenlijk nog verwacht van een kapper?

Mensen die naar de kapper gaan, komen daar absoluut niet met dezelfde bedoelingen. Wel komt iedereen met één zelfde doel, dat is namelijk het behouden van gezond haar. Verder verschilt het heel erg. Er zijn bijvoorbeeld mensen die erg veel lef hebben en de kapper hun gang laat gaan, mensen die heel zuinig zijn met hun haar en zo kunnen we nog lang doorgaan. Het hangt dus heel erg af van de persoonlijkheid die de klant heeft en zijn wensen. Waar kappers zelf vaak tegenaan lopen, is dat ze vaak hun eigen gang willen gaan. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat klanten niet tevreden naar huis gaan, omdat ze niet hebben wat ze willen.

Er wordt dus van een kapper verwacht, dat ze helpen met het behouden van gezond haar en dat zij aan hun wensen voldoen. Kortom willen de klanten, dat zij krijgen waar zij om gevraagd hebben. Daarnaast hebben klanten ook andere verwachtingen, zoals een goede hygiëne, klantvriendelijkheid en een comfortabel gevoel.

Het gaat dus niet alleen om het verzorgen van de haren, maar naar de kapper gaan wordt ook ervaren als een beleving.

Gezond haar

Een goed kapsel willen wij allemaal. Dat zorgt ervoor dat wij ons comfortabel voelen en het zegt wat over ons karakter. Om een mooi kapsel de te krijgen en te behouden, is gezond haar erg belangrijk. Dit houdt in dat het volgende gedaan moet worden:

Beschadigde punten wegknippen

Een goede hydratatie

Ontklitten

De juiste producten gebruiken

Het masseren van de hoofdhuid

Niet te vaak wassen

Dit zijn dingen die regelmatig bijgehouden moeten worden. Het verschilt per haartype, wat de juiste manier en producten zijn. Om deze dingen op de juiste manier te doen, moeten we regelmatig naar de kapper. De kapper kan de juiste adviezen geven en de haren verzorgen, om mooi en gezond haar te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *