Een boekhouder inhuren

Sta jij op het punt om een onderneming te starten of heb je al een onderneming? Dan is het verstandig dat je zaken doet met een goede boekhouder, want een goede boekhouder kan je enorm veel geld besparen. Ja, boekhouders hanteren hoge uurtarieven, maar ze zijn echt noodzakelijk bij de bedrijfsvoering. Besloten vennootschappen zijn zelfs verplicht om een jaarrekening te deponeren. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar er is natuurlijk een reden dat boekhouders een studie hebben gevolgd. Het is namelijk erg complex en omdat ze van alle regels wat af weten, weten ze jou passend advies te geven. Hierdoor bespaar je een hoop geld. Het is hierbij ook belangrijk dat je een boekhouder zoekt die fiscale kennis heeft. Hierdoor zul je uiteindelijk minder belasting betalen en dat is natuurlijk wat je wilt hebben.

Waar moet je op letten bij een boekhouder

Als je besluit om een boekhouder uit te kiezen is het belangrijk dat je echt kijkt naar de achtergrond van de betreffende accountant. Je wilt natuurlijk niet dat iemand geen ervaring heeft en met jouw cijfers aan de slag gaat. Ga dus altijd na welke studie die heeft gedaan. Daarnaast is het ook aan te raden om naar de omvang van het bedrijf te kijken. Je wilt natuurlijk wel een boekhouder die ervaring heeft. In veel branches zijn er ook boekhouders die zich puur specialiseren in een bepaalde branche. Het is dan ook aan te raden om hiermee in contact te komen. De reden hiervoor is dat ze echt gespecialiseerd zijn in jouw branche en dus het beste eruit kunnen halen. Dat is natuurlijk erg fijn.

Boekhouders zijn zo duur, kan ik het zelf niet?

Natuurlijk is het mogelijk om het zelf te doen, maar dit is zeker af te raden. Als je namelijk besluit om het zelf te doen kun je snel fouten maken. Fouten in jaarrekeningen en cijfers richting de belastingdienst kunnen cruciaal zijn en hierdoor is het zeker af te raden. Het advies is dan ook om in zee te gaan met een boekhouder die echt ervaring heeft. Hierdoor weet je zeker dat je geen fouten zult maken en zal je het hoogst mogelijke rendement behalen. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk aan belasting betalen en een goede boekhouder kan je hierbij helpen. Benieuwd? Vraag gerust voor een vrijblijvend gesprek. Hierbij kun je vragen wat de voordelen zijn en de betreffende accountant zal je een gratis tip geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *